Himmelens lovsång

Christian MölkAndakter, Blogg Leave a Comment

“Sedan såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet klädda i vita kläder med palmkvistar i sina händer. Och de ropade med hög röst: ”Frälsningen finns hos vår Gud, som sitter på tronen, och hos Lammet.”” (Upp 7:9–10)

I och med att Jesus föddes på jorden, så har Guds rike, dvs. himmelriket, kommit till jorden, och i församlingen så får vi en försmak av hur himlen kommer att vara.

I denna text från Uppenbarelseboken så ser vi att i himlen så kommer människor från alla folk, alla stammar, alla länder och alla språk stå tillsammans och helhjärtat lovprisa Gud för hans frälsning. Av detta kan vi lära oss åtminstone tre saker.

För det första, innan Jesus kommer tillbaka måste vi nå ut med evangeliet till alla folk och stammar och länder och språk. Vi behöver satsa på mission bland de folkslag som fortfarande är onådda.

För det andra kan vi lära oss, att Gud älskar när vi kristna står tillsammans och prisar Gud. Även om vi är olika så förenas vi i lovsången till Jesus.

För det tredje, om församlingen är en försmak av det framtida himmelriket, behöver församlingen spegla hur det är i himmelen. Vi behöver låta alla olika sorters människor få uttrycka sig i församlingen på sitt sätt och på sitt eget språk.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.