Kraften fullkomnas i svaghet

Christian MölkAndakter, Blogg 2 Comments

”Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.” Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft skall vila över mig.” (2Kor 12:9)

När vi människor blir frälsta fylls vårt inre av den helige Ande. Genom våra ord och våra handlingar kan andra människor se Jesus Kristus.

Men vi människor är som glas. Ju tjockare glas desto otydligare ser man innehållet genom glaset. Men om glaset är tunt ser man innehållet tydligt och klart. Ju svagare och bräckligare vi människor är, desto mer utav vår tro på Jesus Kristus ser människor när de ser oss.

Gud är inte beroende av oss människor. Han är inte beroende av lysande talare, flashiga kyrkor, rika medlemmar och karismatiska ledare. När fokus blir på den mänskliga styrkan, då skymmer det den gudomliga kraften.

Det är till och med så att Gud aktivt söker upp just de svaga, syndiga och ofullkomliga människorna, och omvänder dem, frälser dem och gör dem till hans redskap. När vi ser en omvänd syndare vittna om Guds stora nåd blir därför vår tacksamhet större. Genom svaga människor lyser Guds kraft starkare.

Så när du möter människor, beröm dig då av din svaghet. Berätta hur mycket gott Gud har gjort i ditt liv. Berätta hur han förvandlade dig från syndare till helig, gav dig en kallelse, gåvor och en mening med livet. Ge Gud äran för att ditt liv har förvandlats. Då ser andra människor Jesus genom dig.

Dela

Comments 2

 1. Hej !

  Det är inte så många som begriper
  vad detta handlar om, tyvärr !

  Mvh

  “”Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.”
  Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att
  Kristi kraft skall vila över mig.” (2Kor 12:9)

  1. Sigfrid Blomqvist
   FEBRUARI 24, 2020 AT 02:19
   Hej !

   Det är inte så många som begriper
   vad detta handlar om, tyvärr !

   Mvh

   “”Min nåd är nog för dig, ty kraften fullkomnas i svaghet.”
   Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att
   Kristi kraft skall vila över mig.” (2Kor 12:9)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.