Vad är det som bibeln kallar ”förödelsens styggelse”?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej.

Jag har en del funderingar,angående den sista tiden.
Vad är,det som bibeln kallar, ”förödelsens styggelse” ? Vet vi det i dag?
Hur nära tror du att Jesu återkomst kan ligga i tiden? ( kansje svårt att svara på,,men man hör så mycket funderingar hit och dit )

Kommer Jesus före, under ellet efter vädermödan? Altså,kommer dom kristna vara med under Antikrists styre,hela tiden, eller en del av det?
Hur förbereder man sej som kristen, för att som Jesus sa ”Se till att ingen bedrar er! ” ?
Det blev en del frågar,som jag funderar mycket på.

Tacksam för svar.

Hej och tack för ditt mail!

Dina frågor är väldigt svåra att svara på eftersom mycket av det inte har hänt än och därför mest blir spekulationer.

1) ”Förödelsens styggelse” är ett uttryck från Daniels bok som ursprungligen syftar på när den syrisk-grekiske kungen Antiochus Epiphanes år 167 f.Kr. offrade en gris till den grekiske guden Zeus på ett altare i Jerusalems tempel. Denna händelse ledde till ett judiskt uppror som slutade med att judarna återtog sitt land och renade templet (detta firas än idag under namnet Hanukkah/Ljushögtiden). Denna ”förödelsens styggelse” kommer att upprepas av Antikrist och inleda den yttersta tidens sista svåra år. Läs gärna mer om vad jag skrivit i ämnet här: Förödelsens styggelse.

2) Exakt när Jesus kommer tillbaka går inte att veta, men vi vet att Jesus inte kommer att komma tillbaka förrän alla folk har fått höra talas om Jesus. Enligt Joshua Projectså finns det fortfarande 6,664 onådda folkslag kvar i världen, vilket är cirka 42% av alla folkslag. Detta innebär att det fortfarande finns väldigt mycket missionsarbete kvar att göra innan Jesus kommer tillbaka. Min slutsats av dessa siffror är att vi kristna i dessa tider därför bör vara mer fokuserade på mission än på spekulationer om den sista tiden.

3) Vet inte.

4) Genom att läsa och lära sig Bibeln och genom att be och vara uppfylld av Guds Ande. Bibel och bön har alltid varit den bästa medicinen mot villoläror och falska profeter som vill bedra oss troende. För att göra det lättare för oss att förstå Bibeln och be så vill Gud att vi gör det tillsammans, så därför rekommenderar jag också att man finns med i någon form av kristen gemenskap/församling. Då blir det lättare och roligare att samtala om Bibeln och be.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.