Pastor Christian Mölk | Kan jag bli andedöpt nu?

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej.

Jag är en 57-årig kvinna som har en stark Gudstro, sedan barndomen. Men jag är inte aktivt kristen. Kan jag bli andedöpt nu? Som barn döptes jag,men det är väl en annan sak? Jag ser på kanal 10 som är en kristen kanal på TV. Har en sådan hunger efter Gud,och har fått förbön för flera åkommor,och blivit helad. Tack gode Gud! Vad tycker pastorn att jag skall göra?

Tacksam för svar.

Väldigt roligt att höra att du har en hunger efter Gud och att du har blivit helad! :)

Om du längtar efter mer av Gud, Bibeln och den kristna tron då rekommenderar jag att du tar kontakt med en församling på din ort. Då kan du ju få ingå i en kristen gemenskap, be tillsammans med goda vänner, få höra Bibelundervisning och sjunga lovsång, etc, etc. Vart bor du någonstans? Om jag får veta vart du bor så skulle jag kunna hjälpa dig komma i kontakt med en församling där.

Angående Andedopet så kan man bli andedöpt även om man inte är aktiv kristen eller så. Det finns ett exempel i Apostlagärningarna kapitel 10 där Kornelius och hans familj blir andedöpta och fyllda med Guds Ande, trots att de inte ens är döpta eller vet så mycket om den kristna tron.

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.