Kan jag bli andedöpt nu?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej.

Jag är en 57-årig kvinna som har en stark Gudstro, sedan barndomen. Men jag är inte aktivt kristen. Kan jag bli andedöpt nu? Som barn döptes jag,men det är väl en annan sak? Jag ser på kanal 10 som är en kristen kanal på TV. Har en sådan hunger efter Gud,och har fått förbön för flera åkommor,och blivit helad. Tack gode Gud! Vad tycker pastorn att jag skall göra?

Tacksam för svar.

Väldigt roligt att höra att du har en hunger efter Gud och att du har blivit helad! :)

Om du längtar efter mer av Gud, Bibeln och den kristna tron då rekommenderar jag att du tar kontakt med en församling på din ort. Då kan du ju få ingå i en kristen gemenskap, be tillsammans med goda vänner, få höra Bibelundervisning och sjunga lovsång, etc, etc. Vart bor du någonstans? Om jag får veta vart du bor så skulle jag kunna hjälpa dig komma i kontakt med en församling där.

Angående Andedopet så kan man bli andedöpt även om man inte är aktiv kristen eller så. Det finns ett exempel i Apostlagärningarna kapitel 10 där Kornelius och hans familj blir andedöpta och fyllda med Guds Ande, trots att de inte ens är döpta eller vet så mycket om den kristna tron.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.