Vad säger Bibeln om himlen?

Christian MölkBibelsamtal Leave a Comment

BibelsamtalHimlen är Guds heliga boning där Guds perfekta vilja råder och där Gud har sin tron och tillbes av änglar dygnet runt. Himlen är full av Guds ljus, glädje och frid, och det finns ingen död, sorg, synd, gråt eller plåga. Tack vare Jesu död på korset kommer troende från alla jordens länder och folk få ärva himlen och uppstå till evigt liv i en ny uppståndelsekropp och få träda in i himlen där man för evigt kommer att få vara med Gud och med varandra. Alla som tror på Jesus får sina namn skrivna i livets bok och får medborgarskap i himmelriket. Redan här och nu kan vi tack vare den helige Ande få en försmak av himlen och börja tillbe och tjäna Gud och på så sätt samla skatter i himlen.

Bibelord

1 Därefter såg jag, och se: en dörr stod öppen i himlen. Och rösten som jag först hade hört tala till mig som en basun sade: “Kom hit upp, så ska jag visa dig vad som måste ske efter detta.” Genast var jag i Anden. Och se, en tron stod i himlen, och någon satt på tronen. Och han som satt där liknade en ädelsten, som jaspis och karneol, och runt omkring tronen fanns en regnbåge som liknade smaragd. Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på tronerna satt tjugofyra äldste klädda i vita kläder och med kronor av guld på huvudet. Och från tronen kom blixtar och dån och åska, och framför tronen brann sju facklor som är Guds sju andar. Framför tronen låg liksom ett hav av glas, som av kristall. Mitt för tronen och runt omkring den stod fyra varelser som hade fullt med ögon framtill och baktill. Den första varelsen liknade ett lejon, den andra en ung tjur, den tredje hade ett ansikte som en människa och den fjärde liknade en flygande örn. Var och en av de fyra varelserna hade sex vingar och fullt med ögon runt om och på insidan. Dag och natt säger de utan uppehåll: “Helig, helig, helig är Herren Gud Allsmäktig, han som var och som är och som kommer.” Och när varelserna prisar och ärar och tackar honom som sitter på tronen och som lever i evigheters evighet, 10 då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheters evighet. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger: 11 “Värdig är du, vår Herre och Gud, att ta emot lov och ära och makt, för du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat.”” (Upp 4:1–11)

Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta.” (Upp 21:4)

10 Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske, på jorden som i himlen.” (Matt 6:10)

19 Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. 20 Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. 21 För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.” (Matt 6:19–21)

Men som Skriften säger: Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom. 10 Gud har uppenbarat det för oss genom sin Ande. Anden utforskar allt, även djupen i Gud.” (1 Kor 2:9–10)

10 Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, för dem tillhör himmelriket. 11 Saliga är ni när människor hånar och förföljer er och ljuger och säger allt möjligt ont om er för min skull. 12 Gläd er och jubla, för er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er.” (Matt 5:10–12)

20 Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. 21 Han ska förvandla vår bräckliga kropp och göra den lik hans härlighetskropp, för han har makt att lägga allt under sig.” (Fil 3:20–21)

34 Då ska Kungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Fars välsignade, och ta emot det rike som stått berett för er sedan världens skapelse.” (Matt 25:34)

Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, 10 och de ropade med stark röst: “Frälsningen tillhör vår Gud, som sitter på tronen, och Lammet!”” (Upp 7:9–10)

Samtalsfrågor

  1. Hur föreställer du dig himlen?
  2. Vad kommer vi att göra i himlen?
  3. Hur gör vi för att Guds vilja ska ske på jorden så som i himlen?
  4. Hur samlar man på sig himmelska skatter?
  5. Hur förbereder man sig inför himlen?

Fler intressanta bibelord

5 Mos 26:15, 2 Krön 6:21, Mark 1:10, 1 Tess 4:16, Joh 6:38, Heb 9:24, Upp 21:1, Fil 2:10–11, Fil 3:14, Matt 16:27, Luk 12:32, Joh 14:2, Upp 21:23, Matt 25:21, Luk 10:20, 1 Tim 6:18–19, Fil 3:8, 1 Kor 3:11–14

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.