Pastor Christian Mölk | Vad säger Bibeln om uppryckandet?

Huruvida vi kristna kommer att “ryckas upp” i samband med att den sista tiden börjar är en fråga som splittrar många kristna. En del tror inte på uppryckandet, andra tror att det sker antingen i början, i mitten eller i slutet av den sista tiden. Framförallt har detta diskuterats i USA pga filmserien “Left Behind” där uppryckandet benämns “The Rapture”.

Denna debatt grundar sig i att Paulus skriver så här:

“Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.” (1 Thess 4:17).

“så att han styrker era hjärtan och gör er oförvitliga och heliga inför vår Gud och Fader, när vår Herre Jesus kommer med alla sina heliga.”(1 Thess 3:13).

Baserat på dessa Bibelverser så spekulerar somliga i om Jesus eventuellt kommer komma tillbaka i två faser; först för att ”rycka upp” alla troende till sig och sen en andra gång tillsammans med “sina heliga”, (antingen kristna eller änglar), för att uppenbara sig själv för resten av världen.

Men eftersom det finns så få Bibelverser som beskriver detta så anser jag personligen att det blir svårt att få klarhet. Även om det är mycket möjligt att det kommer att ske ett “uppryckande” så anser jag att man bör akta sig för att bygga en lära på något som det står så lite om i Bibeln. Det viktiga är att man som kristen är beredd på att Jesus snart kommer tillbaka, men exakt hur detta kommer att gå till får vi helt enkelt vänta och se!

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.