Vad säger Bibeln om uppryckandet?

Christian Mölk Bibelfrågor, Frågor & svar, Vanliga frågor Leave a Comment

Huruvida vi kristna kommer att “ryckas upp” i samband med att den sista tiden börjar är en fråga som splittrar många kristna. En del tror inte på uppryckandet, andra tror att det sker antingen i början, i mitten eller i slutet av den sista tiden. Framförallt har detta diskuterats i USA pga filmserien “Left Behind” där uppryckandet benämns “The Rapture”.

Denna debatt grundar sig i att Paulus skriver så här:

“Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.” (1 Thess 4:17).

“så att han styrker era hjärtan och gör er oförvitliga och heliga inför vår Gud och Fader, när vår Herre Jesus kommer med alla sina heliga.”(1 Thess 3:13).

Baserat på dessa Bibelverser så spekulerar somliga i om Jesus eventuellt kommer komma tillbaka i två faser; först för att ”rycka upp” alla troende till sig och sen en andra gång tillsammans med “sina heliga”, (antingen kristna eller änglar), för att uppenbara sig själv för resten av världen.

Men eftersom det finns så få Bibelverser som beskriver detta så anser jag personligen att det blir svårt att få klarhet. Även om det är mycket möjligt att det kommer att ske ett “uppryckande” så anser jag att man bör akta sig för att bygga en lära på något som det står så lite om i Bibeln. Det viktiga är att man som kristen är beredd på att Jesus snart kommer tillbaka, men exakt hur detta kommer att gå till får vi helt enkelt vänta och se!

Share this Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.