Markus 3:31-35 – Jesu familj

Christian MölkMarkus Leave a Comment

Hans mor och hans bröder kom och stannade utanför. De sände bud till honom för att kalla på honom. Folkhopen som satt omkring honom sade: ”Se, din mor och dina bröder står här utanför och frågar efter dig.” Han svarade: ”Vem är min mor och vilka är mina bröder?” Och han såg på dem som satt omkring honom och sade: ”Här ser ni min mor och mina bröder! Den som gör Guds vilja är min bror och min syster och min mor.”

 • Din mor och dina bröder
  • Jesus jordiska adoptivpappa Josef hade troligtvis dött sedan en tid, han nämns i alla fall inte i Nya Testamentet efter att Jesus har blivit tolv år.
  • Jesus hade bröder och systrar i Nazareth (Mark 6:2-3).
 • Den som gör Guds vilja är min bror och min syster och min mor
  • Om Jesus inte hade sagt detta hade det funnits en risk för att det kanske hade blivit en kult runtomkring Jesus jordiska släktingar, eller att någon hade fått för sig att exempelvis upphöja Jesus mor Maria på ett otillbörligt sätt.
  • Jesus visar här att han inte först och främst tillhör sin egen familj utan att han är hela världens frälsare.
  • Man föds inte till att tillhöra Jesus utan det är ett personligt ställningstagande.

Texten du precis läst ingår i boken “Markus – Skynda till folkets frälsning” och går att beställa från Bokshopen.

Markus

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.