Be om vad ni vill, och ni skall få det

Christian MölkAndakter Leave a Comment

“Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar.” (Joh 15:7–8)

Bön och Bibelläsning hör ihop, det ser vi av detta ord från Jesus. Vi kan be om vad vi vill, och dessutom få det, om vi förblir hos Jesus och om Jesu ord förblir hos oss. Men om vi ber om något som inte stämmer överens med Jesu ord, då kan vi inte förvänta oss att få det, så därför är det viktigt att studera Guds ord så att man lär sig vad man bör be om.

Bön handlar nämligen inte först och främst om att be om egoistiska saker som man själv vill ha, utan om att närma sig Gud och söka hans vilja. När vi lär oss att be på rätt sätt så kommer Gud att ge oss allt det andra som vi också behöver. När vi lär oss att be att vår Fader ska förhärligas, och inte oss själva, då kommer Gud att svara på den bönen. När vi lär oss att be om det som ligger på Guds hjärta, då kommer Gud att svara hastigare än du och jag kan föreställa oss.

Min personliga erfarenhet är att när jag ber Gud att han ska förhärliga sig själv i mitt liv, då brukar det ofta plötsligt dyka upp tillfällen då jag får vittna om min tro på Jesus eller hjälpa någon som har det svårt. Jag får då dela med mig av det Gud har gett mig och genom givandet till andra så förhärligas Gud i mitt liv.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.