Jag är kristen men har sedan många år en dålig relation till min (ofrälsta) syster

Christian Mölk Frågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej.

Jag har en fråga: är onani synd?

Min andra fråga gäller rättfärdighet. Jag är kristen men har sedan många år en dålig relation till min (ofrälsta) syster. Jag skickade för ett tag sen ett mail till henne där jag bad om förlåtelse, och skrev att om hon ville, kunde hon också be mig om förlåtelse. Hon blev jättearg på mig eftersom hon menar att hon aldrig gjort något fel (suck…). Jag har verkligen lidit av denna relation. Vi kan inte prata med varandra och bor långt ifrån varandra. Är det fel av mig att säga att ”jag lider för evangeliet” och ”för rättfärdigheten”. Jag ber för henne varje dag, och hon har avböjt förbön.

I Bibeln står det att ”inga ovettiga” (…) får ärva guds rike. Jag anser att jag själv, och de flesta jag känner är just ”ovettiga” lite till och från. Vad menas?

Hej!
Om du läser samma vers i Folkbibeln så står det så här: “10varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.” (1Kor 6:10)

Poängen med det Bibelordet är att ofrälsta syndare inte kommer till himlen. Men om man är frälst och tillhör Jesus så kommer man till himlen även om man ibland råkar göra något fel. Så du behöver inte vara orolig.

Angående din andra fråga om din dåliga relation till din syster. Det första du behöver göra är att be Gud om vishet hur du ska hantera situationen. Lyssna på Guds Ande så kommer han att vägleda dig. Ibland behöver man gå den ”andra milen” (Matt 5:41) vilket innebär att man som kristen ibland behöver ödmjukt visa extra mycket kärlek för att gå sin motpart till mötes.
Om hon inte är frälst så förstår jag att hon inte vill be om förlåtelse eller vill få förbön. Du behöver prata med henne på ett språk som hon förstår och kanske undvika de typiskt kristna orden. Åtminstone tills hon börjat öppna sig för den kristna tron.
Angående din fråga om onani så vill jag hänvisa till min hemsida: http://www.christianmolk.se/2011/09/vad-sager-bibeln-om-onani/

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.