Hur lever man som kristen för att människor ska se att jag har en tro?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej.

Jag har en fråga ang. hur man lever som kristen för att människor ska se att jag har en tro? Har hört att det är viktigt att leva vardagslivet så man inte är till anstöt för någon annan. Alltså tolkar jag det som att man ska försöka leva efter lagen och göra rätt mot medmänniskor efter bästa förmåga. Alla kan göra fel, det vet jag, men att man medvetet gör sådant som stöter i andra människors ögon och det pratas om. För mej är det viktigare att i vardagen vara bra medmänniska än att varje söndag gå på gudstjänst och sedan bl.a. såra sina människor på ett för mej inte kristet sätt Har jag fel som tycker så? Tack (jag har dragit mej tillbaka från församlingen p.g.a sådana saker och har svårt att representera min församling som jag älskade mycket innan vissa saker hände)

Hej och tack för ditt mail!

När en laglärd frågar Jesus vad som är det viktigaste budet och får detta somsvar:

“En av de skriftlärda som hörde dem diskutera fann att Jesus hade gett dem ett bra svar. Han kom fram till honom och frågade: ”Vilket är det största av alla buden?” Jesus svarade: ”Det största är detta: Hör Israel! Herren, vår Gud, Herren är en, och du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft. Sedan kommer detta: Du skall älska din nästa som dig själv. Inget annat bud är större än dessa.”” (Mark 12:28–31)

Så det viktigaste för alla oss troende är att 1) älska Gud av hela vårt hjärta och 2) älska vår medmänniska som oss själva. Om vi gör detta så gör vi rätt.

Att älska Gud av hela sitt hjärta handlar om att läsa Bibeln, be, växa i sin tro, gå på gudstjänst, engagera sig i församlingen etc.

Att älska sin medmänniska som sig själv handlar om att hjälpa andramänniskor, social hjälpverksamhet, att bete sig gott mot alla människor etc.

Lever man på detta sätt kommer folk att se att man har en tro.

Om jag förstått din situation rätt så finns det vissa problem i församlingensom leder till att du får svårt att leva rätt enligt din tro. Det är ju väldigt beklagligt och något som du bör ta upp med församlingsledningen. Det vore ju tråkigt om församlingens eventuella problem leder till att du slutar engagera dig i församlingen, det tjänar ju ingen på.
Gud välsigne dig!

Med vänlig hälsning,
Christian Mölk

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.