Jag undrar om synen på att varje människa är unik är biblisk?

Christian Mölk Frågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej jag undrar om synen att varje människa är unik är biblisk? Med tanke vad som står i Matt 17:10-13 och Luk 1:17, så kan man få för sig attär inte fallet. Är Johannes döparen Elias eller är han en profet lik Elias? Har Johannes döparen Elias ande eller en ande lik Elias ande?

Tacksam för svar. Fridshälsningar

Hej!

Johannes Döparen och profeten Elia är inte samma person. Däremot har de två samma funktion, dvs. att peka fram mot Messias. Därför kallas Johannes Döparen för ”Elia” eftersom han hade samma uppgift som Elia.

Med vänlig hälsning,
Christian Mölk

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.