Kunskapen om Gud

Christian MölkBibelsamtal Leave a Comment

BibelsamtalDet är fullt möjligt att få kunskap om Gud genom att observera Guds skapelse, men genom att bli en del av Guds folk lär man känna Gud på ett mer personligt sätt. Gud uppenbarar sig för sitt folk genom sin skapelse, Bibeln och framförallt genom Jesus Kristus. Jesus visar sina lärjungar vem Gud är och genom att lära känna Jesus får man en personlig relation med Gud.

Bibelord

20 Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat.” (Rom 1:20a)

17 Ändå har han lämnat många vittnesbörd om sig själv. Han gör gott, han ger er regn från himlen och skördetider och mättar er med mat och glädje i era hjärtan.” (Apg 14:17)

11 De som känner ditt namn litar på dig, för du överger inte dem som söker dig, Herre.” (Ps 9:11)

20 Men nu, Herre vår Gud, rädda oss ur hans hand, så att alla riken på jorden förstår att du är Herren, bara du.” (Jes 37:20)

Jesus sade till honom: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Har ni lärt känna mig, ska ni också lära känna min Far. Nu känner ni honom och har sett honom.”” (Joh 14:6–7)

Sonen är utstrålningen av Guds härlighet och hans väsens avbild, och han bär allt med sitt mäktiga ord.” (Heb 1:3a)

15 Jag kallar er inte längre tjänare, för tjänaren vet inte vad hans herre gör. Jag kallar er vänner, för jag har låtit er veta allt som jag hört av min Far.” (Joh 15:15)

18 Genom honom har vi båda i en och samme Ande tillträde till Fadern.” (Ef 2:18)

Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. Den som säger: “Jag känner honom” och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde. … “11 Detta är det budskap som ni har hört från början: att vi ska älska varandra.” (1 Joh 2:3–6, 3:11)

Samtalsfrågor

  1. På vilket sätt vittnar skapelsen om vem Gud är?
  2. Går det att få tillräcklig kunskap om Gud för att bli frälst, utan att ha hört talas om Bibeln eller Jesus?
  3. Hur gör man för att lära känna Gud på ett mer personligt sätt?
  4. Vad innebär det att vi lär känna Gud genom att lyda hans bud att vi ska älska varandra?

Fler intressanta bibelord

Hes 39:23, 1 Sam 17:46–47, Pred 3:11

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.