Älska Norrland 2014

Christian MölkBlogg, Pingst Leave a Comment

Hemma igen efter en riktigt bra Älska Norrland-konferens! Kul att få träffa alla pastorskollegor därute. Blev dessutom positivt överraskad över hur många som nämnde att de läser min blogg och ibland använder sig av mina Bibelkommentarer :)

En tråkig nyhet vi samtalade om var att Pingst i Norrbotten minskar. I samband med presentationen av statistiken infann sig en viss krismedvetenhet i pastorskåren. Min tanke kring detta är att det är bra att vara medveten om vad som pågår så att man inte glatt och naivt springer nerför stupet, men samtidigt är det viktigt att vi inte ser på kristenheten i Norrland som ett sjunkande skepp, utan istället som ett missionsområde. Vem vill hoppa på båten när man vet att den ändå snart kommer att sjunka? Däremot tror jag många kan tänka sig att engagera sig i Norrlandsmission! Om vi ser på situationen som en möjlighet för Gud att välsigna så tror jag att många kan tänka sig att exempelvis flytta till Norrland för att hjälpa till i små församlingar med sjunkande medlemsantal.

Det finns tankar och planer på att börja bygga en Bibelskola Norrland, något som jag ställer mig väldigt positivt till. Pelle Hörnmark föreslog att Bibelskolan skulle satsa på att även utbilda evangelister, så att det inte bara kommer ut teologer från skolan. Jag håller helt med om resonemanget. Som jag nämnt ovan så behöver Norrland missionärer och en bibelskole-elev är säkert sugen på att praktisera i Norrlands-församlingar med behov av arbetare och på så sätt slår vi två flugor i en smäll.

Men med det sagt så börjar jag bli lite trött på att ständigt, vart man än kommer inom Pingströrelsen, få höra negativt prat om “bloggare” och “teologer”. Bara för att det finns många negativa bloggare och teologer betyder inte det att alla bloggare och teologer ska få skit för det. Jag lägger ner väldigt mycket tid på att studera Bibeln och skriva på den här bloggen så att tusentals människor får tillgång till gratis Bibelundervisning och Bibelkommentarer på svenska och det är märkligt att man ska bli indirekt kritiserad för detta. Är det inte bättre om vi uppmuntrar de som försöker göra någonting positivt istället för att prata illa om våra kritiker och belackare?

Nåja, det är bara att bita ihop och fortsätta jobba för Guds rike och samla mina “skatter i himlen”! :)

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.