Pingströrelsen är Andens rörelse

Christian MölkBlogg, Pingst Leave a Comment

Pingströrelsen är i färd med att välja en ny föreståndare för Pingst FFS, förslagen ska in före den 30 september 2015, valberedningens förslag ska presenteras i januari 2016, och valet är tänkt att ske på rådslaget i maj 2016.

Debatten har hittils kommit att handla om behovet av en kvinna som ledare för Pingströrelsen. Jag är mycket positiv till exempelvis Marcus Sönnerbrandts analys om kvinnligt l­edarskap (Håll inte tillbaka kvinnorna!), eller Sören Perder och  Sam Wohlins inlägg om kvinnligt ledarskap (Biblisk helhetssyn på kvinnan), men jag blir väldigt förvånad över Peter Halldorfs vilja att välja en kvinnlig ledare i syfte att sända signaler och bryta normer (Tiden mogen för en kvinna att leda Pingst).

Jag tycker att Anden, inte signalvärden, ska styra vem som leder Pingströrelsen. Därför skrev jag en debattartikel som publicerats i tidningen Dagen idag: Gud är viktigare än signalvärden. Läs gärna och kom med synpunkter! :)

 

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.