Pastor Christian Mölk | Pingströrelsen är Andens rörelse

Pingströrelsen är i färd med att välja en ny föreståndare för Pingst FFS, förslagen ska in före den 30 september 2015, valberedningens förslag ska presenteras i januari 2016, och valet är tänkt att ske på rådslaget i maj 2016.

Debatten har hittils kommit att handla om behovet av en kvinna som ledare för Pingströrelsen. Jag är mycket positiv till exempelvis Marcus Sönnerbrandts analys om kvinnligt l­edarskap (Håll inte tillbaka kvinnorna!), eller Sören Perder och  Sam Wohlins inlägg om kvinnligt ledarskap (Biblisk helhetssyn på kvinnan), men jag blir väldigt förvånad över Peter Halldorfs vilja att välja en kvinnlig ledare i syfte att sända signaler och bryta normer (Tiden mogen för en kvinna att leda Pingst).

Jag tycker att Anden, inte signalvärden, ska styra vem som leder Pingströrelsen. Därför skrev jag en debattartikel som publicerats i tidningen Dagen idag: Gud är viktigare än signalvärden. Läs gärna och kom med synpunkter! :)

 

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.