Pastor Christian Mölk | Älska Norrland

Igår åkte jag upp till konferensen Älska Norrland där vi norrlandspingstpastorer träffades och samtalade om framtiden. Riktigt kul att träffa alla trevliga kollegor och få dela synpunkter och tankar.

Jag fick intrycket av att Norrlands pingstförsamlingar generellt sett inte mår så överdrivet superbra. Det är iallafall inte en blomstrande väckelse längre. Vi pratade en hel del om församlingsplantering, nystart och nedläggning.

Jag är ju precis nybliven norrlandspastor, så under ett samtal passade jag på att rådfråga en av de äldre pastorerna: “Vad är nyckeln till väckelse?” Som svar fick jag: “Väckelse har alltid föregåtts av bön.” Svaret känns igen. Vi vet alla vad vi behöver göra. Vi behöver be Gud sända mer av sin Ande, tända oss, göra oss brinnande, ge oss kraft så att vi inte går i egen kraft, osv, osv. Svaret på vår längtan och bön stavas G,u,d.

För övrigt, nån som ser mig på bilden? Jag finns någonstans där mitt i.

Läs mer:
Norrlands pingstledare peppar varandra

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.