Älska Norrland

Christian MölkBlogg, Den svenska kyrkan, Pingst Leave a Comment

Igår åkte jag upp till konferensen Älska Norrland där vi norrlandspingstpastorer träffades och samtalade om framtiden. Riktigt kul att träffa alla trevliga kollegor och få dela synpunkter och tankar.

Jag fick intrycket av att Norrlands pingstförsamlingar generellt sett inte mår så överdrivet superbra. Det är iallafall inte en blomstrande väckelse längre. Vi pratade en hel del om församlingsplantering, nystart och nedläggning.

Jag är ju precis nybliven norrlandspastor, så under ett samtal passade jag på att rådfråga en av de äldre pastorerna: “Vad är nyckeln till väckelse?” Som svar fick jag: “Väckelse har alltid föregåtts av bön.” Svaret känns igen. Vi vet alla vad vi behöver göra. Vi behöver be Gud sända mer av sin Ande, tända oss, göra oss brinnande, ge oss kraft så att vi inte går i egen kraft, osv, osv. Svaret på vår längtan och bön stavas G,u,d.

För övrigt, nån som ser mig på bilden? Jag finns någonstans där mitt i.

Läs mer:
Norrlands pingstledare peppar varandra

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.