Pastor Christian Mölk | Pingst går in i en ny fas

Har spenderat hela dagen på Pingst Rådslag 2015, en ypperligt trevlig tillställning. Älskar att träffa mina goda vänner och pastorskollegor och känner mig stolt över att vara pingstpastor :)

Men det är tydligt att Pingst nu snart kommer att gå in i en ny fas, på gott och ont. Pelle Hörnmark, som har gjort ett fantastiskt jobb som Pingst FFS föreståndare, meddelade att han inte ställer upp för omval nästa år. Jag tycker det är tråkigt att Pelle slutar, han kommer att vara saknad, men samtidigt förstår jag honom och gläds med honom. De flesta av oss som jobbar inom Pingströrelsen känner en kallelse att vara pastor i en lokal församling och kanske längtar Pelle tillbaka.

Kvällen ägnades åt ett samtal om hur vi i Pingströrelsen ”hanterar teologi, aktuella frågor och varandra i den offentliga debatten” eftersom ”utmaningen med lokala fria församlingar kontra media/allmänhetens stora efterfrågan efter vad Pingst står för är större än någonsin”.

Även om “Pingstledningen” ;-) tyckte att vi inte skulle referera något från vårt interna samtal så vill jag ändå lyfta fram att det var tydligt att de allra flesta verkar vara överens om att det behövs ett samtalsforum och att vi lider av ett “samtalsunderskott”. Dessa forum fanns ju förut men urartade under Predikantveckan och Nyhemsveckan. Vi behöver nu hitta ett bra sätt att föra teologiska samtal så att debatten inte urartar i pajkastning, personliga påhopp osv.

Sen tyckte jag Pelle hade en riktigt bra avslutning där han betonade att vi i Pingströrelsen inte borde fokusera på de 99 fåren utan på det förlorade fåret som har sprungit bort. Visst, vi behöver samtala om teologiska frågor, men om vi ska vara ärliga; att vi tycker exakt likadant i allting löser inga problem. Det blir inte glädje i himmelen över att vi får alla bitar på rätt plats, utan när en enda syndare omvänder sig. Vi finns till för att förkunna Jesus Kristus till en förlorad värld. Vi finns till för att vara som Jesus där syndare flockade sig runt honom och bemöttes med kärlek och respekt. Vi ska inte ha en 99-rörelse!

Men som sagt, Pingst kommer nu så sakteliga gå in i en ny fas, med en ny föreståndare och med teologiska samtal. Måtte vi bara behålla rätt fokus!

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.