Gåvotest: Smågruppsledare

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En smågruppsledare är en person som är särskilt kallad att leda och vägleda en liten grupp av troende inom församlingen. Smågruppsledare spelar en viktig roll i att skapa gemenskap, främja andlig tillväxt och uppmuntra medlemmarna att stödja och be för varandra. Deras uppdrag är att skapa en trygg och öppen miljö där gruppmedlemmar kan dela sina liv, studera Bibeln tillsammans och växa i sin tro. Genom deras ledarskap och omsorg bidrar de till att fördjupa relationerna inom församlingen och att stärka individernas andliga liv.

Smågruppsledare är viktiga för att bygga starka, stödjande gemenskaper inom församlingen. Genom deras ledarskap och omsorg hjälper de medlemmar att växa i sin tro, utveckla djupa relationer och leva ut sin tro i praktiken. Deras tjänst är att vara andliga ledare och förebilder som främjar gemenskap, lärande och tillväxt inom församlingen.

Bibelord

24 Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar. 25 Och låt oss inte överge våra sammankomster, så som några brukar göra, utan i stället uppmuntra varandra, och det så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.” (Heb 10:24–25)

46 Varje dag var de troget och enigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och delade måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. 47 De prisade Gud och var omtyckta av hela folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.” (Apg 2:46–47)

2 Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag.” (Gal 6:2)

11 Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.” (1Thess 5:11)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.