Gåvotest: Evangelist

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En evangelist är en person som är särskilt kallad att sprida de goda nyheterna om Jesus Kristus. Evangelister är utrustade med en passion och iver att dela evangeliet med andra, oavsett om det är i deras närområde eller på avlägsna platser. De spelar en viktig roll i att leda människor till tro, uppmuntra dem att omvända sig och att ansluta sig till en troende gemenskap. Evangelister arbetar ofta nära församlingar för att stärka och utvidga deras räckvidd.

Evangelister är avgörande för kyrkans uppdrag att sprida evangeliet och nå ut till dem som ännu inte känner Kristus. Genom deras passionerade och uthålliga arbete hjälper de till att bygga upp Guds rike och föra människor närmare Gud.

Bibelord

15 Och han sade till dem: “Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen.” (Mark 16:15)

5 Men var du sund och förnuftig på alla sätt. Bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.” (2Tim 4:5)

8 Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”” (Apg 1:8)

14 Men hur ska de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur ska de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra om ingen predikar? 15 Och hur ska några kunna predika om de inte blir utsända? Som det står skrivet: Hur ljuvliga är inte stegen av dem som förkunnar det goda budskapet!” (Rom 10:14–15)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.