Gåvotest: Kyrkvärd

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En kyrkvärd är en person som är särskilt kallad att välkomna och hjälpa församlingsmedlemmar och besökare vid kyrkans evenemang och gudstjänster. Kyrkvärdar spelar en viktig roll i att skapa en vänlig och välkomnande atmosfär där människor känner sig hemma och inkluderade. Deras uppdrag är att vara tillgängliga för att svara på frågor, assistera med sittplatser, samla in kollekt och på andra sätt stödja ordningen och flödet i gudstjänsterna. Genom deras tjänst visar de Guds kärlek och gästfrihet i handling.

Kyrkvärdar är viktiga för att skapa en varm och inbjudande atmosfär i kyrkan. Genom deras tjänst bidrar de till att människor känner sig sedda och välkomna, vilket gör att de kan delta i gudstjänsterna med en positiv och öppen inställning. Deras vänliga och hjälpsamma attityd reflekterar Kristi kärlek och gästfrihet och gör att församlingen kan trivas och växa i gemenskap.

Bibelord

9 Var gästfria mot varandra utan att klaga.” (1Pet 4:9)

13 Hjälp de heliga med vad de behöver. Var ivriga att visa gästfrihet.” (Rom 12:13)

2 Glöm inte att visa gästfrihet, för genom gästfrihet har några fått änglar till gäster utan att veta om det.” (Heb 13:2)

23 Vad ni än gör, gör det av hjärtat, som för Herren och inte för människor. 24 Ni vet att det är av Herren ni ska få arvet som lön. Det är Herren Kristus ni tjänar.” (Kol 3:23–24)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.