Gåvotest: Bibellärare

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En bibellärare är en person som är särskilt kallad att undervisa och förklara Guds ord. De har en djup förståelse för Bibeln och är skickliga i att förmedla dess sanningar på ett klart och begripligt sätt. Bibellärare spelar en avgörande roll i att bygga upp församlingen genom att hjälpa människor att växa i sin tro och kunskap om Guds ord. Deras uppdrag är att undervisa, uppmuntra och vägleda troende i deras andliga resa.

Bibellärare är viktiga för att fördjupa församlingens förståelse av Guds ord och för att utrusta troende med den kunskap de behöver för att leva sina liv i enlighet med Skriften. Genom deras trogna undervisning hjälper de människor att växa i sin tro och att bli bättre rustade att följa Jesus.

Bibelord

15 Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, som en arbetare som inte behöver skämmas utan rätt delar sanningens ord.” (2Tim 2:15)

8 De läste tydligt ur boken, ur Guds lag, och förklarade innebörden så att man förstod det som lästes.” (Neh 8:8)

6 Vi har olika gåvor efter den nåd vi har fått: att profetera i överensstämmelse med tron, 7 att tjäna i vår uppgift, att undervisa i läran,” (Rom 12:6–7)

31 Mina bröder, inte många av er bör bli lärare. Ni vet ju att vi ska få en strängare dom.” (Jak 3:1)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.