Gåvotest: Själavårdare

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En själavårdare i kyrkan är en person som är särskilt kallad att erbjuda andlig och emotionell stöd till dem som behöver vägledning och hjälp. Själavårdare spelar en viktig roll i att lyssna, förstå och ge råd till människor som går igenom olika livssituationer och utmaningar. Deras uppdrag är att vara en källa till visdom och tröst, att hjälpa människor att navigera sina problem och att uppmuntra dem att lita på Gud. Genom deras stöd och vägledning hjälper de människor att hitta hopp och läkedom i Kristus.

Rådgivare är viktiga för församlingens andliga och emotionella hälsa. Genom deras visdom, medkänsla och lyhördhet hjälper de människor att navigera genom livets utmaningar och att finna styrka och hopp i Gud. Deras tjänst är att vara en pålitlig källa till stöd och att hjälpa människor att upptäcka Guds vilja och vägledning för deras liv.

Bibelord

14 Utan ledning faller ett folk, när många ger råd går det väl.” (Ords 11:14)

22 Där samråd saknas slår planerna fel, med många rådgivare lyckas de.” (Ords 15:22)

2 Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag.” (Gal 6:2)

5 Om någon av er brister i vishet ska han be till Gud, som ger åt alla villigt och utan att kritisera, och han ska få.” (Jak 1:5)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.