Konvertitutbildning på Migrationsverket

Christian MölkBlogg Leave a Comment

Nu åker jag hem från Uppsala efter att jag och Christoffer haft vår sista konvertitutbildning på Migrationsverket.

Det blev väldigt bra samtal och dialog måste jag säga! Visst, kyrkorna och Migrationsverket har haft våra konflikter, men om vi aldrig träffas och pratar om våra olika perspektiv så fastnar vi i våra skyttegravar och kan aldrig komma framåt. Men genom respektfull dialog, nyfikna frågor och utrymme att tala till punkt så blir både kyrkorna och Migrationsverket bättre.

Så stort tack Sveriges Kristna Råd och Migrationsverket för att dessa utbildningar gick att genomföra!

Dagens föreläsning sätter för övrigt punkt för mitt engagemang i Sveriges Kristna Råd. Jag har under flera år suttit med i integrations- och migrationsarbetsgruppen och nu hållit i några utbildningar. Det har varit oerhört givande och jag är tacksam för SKR. Det finns en oerhörd styrka och trovärdighet när alla kyrkor står tillsammans, även om man inte nödvändigtvis är överens om allting. Personligen tycker jag att Pingst borde vara med mycket mer i SKR, så att vi kan vara med och påverka utifrån vår storlek och utifrån vårt engagemang i vissa frågor. Men för egen del fortsätter mitt integrationsengagemang mer renodlat inom Pingst.

Tack för mig!

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.