Ljuspunkter

Christian MölkBlogg 2 Comments

Nu märks det att semestern är slut! Nyss hemkommen från terminens första äldstemöte. Även om det är corona-tider så rivstartar församlingsarbetet med en lång diger lista på allt som måste göras.

Just nu har vi ett stort behov av fler pastorer men inte lyckats tillsätta dessa tjänster, så då får jag som föreståndare, som till syvende och sist har ansvar för hela församlingen och alla olika verksamhetsgrenar, kliva in och hjälpa till i dessa verksamhetsområden.

Ska man jobba som föreståndare tror jag det är en bra grundförutsättning att man gillar att ta sig an utmaningar, problem och svårigheter ^^

Men mitt i alla dessa härligt betungande bördor glimtar några ljuspunkter. På lördag är det dop igen! Och i fredags ville en ung kille ha dopsamtal. Dessutom går två andra som vill döpa sig dopskola. Och precis innan semestern döpte jag åtta personer. Märkligt att när församlingslivet är som mest nere pga. corona, då livar det upp som aldrig förr!

En annan rolig nyhet. En hel familj fick uppehållstillstånd! De tror på Jesus och får stanna i Sverige. Glädjande! Men samtidigt ska de flytta till en annan stad. Tråkigt för oss men kul för dem :) De berättade att när de var i en situation då de inte hade någonting, så gav Jesus dem allting. Nu är de oerhört tacksamma till både Jesus och församlingen.

Belöningen för allt slit är glädjen i himmelen som då och då syns i ögonen på de som har mött Jesus.

Undrar förresten vad våra grannar tänker om vår torkvinda ;)

Comments 2

  1. Härligt när människor kommer till tro och vill följa Jesus i dopet. Det är också ett tacksägelseämne varje gång någon får uppehållstillstånd. Var välsignad

    1. Post
      Author

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.