Kyrka igen!

Christian MölkBlogg Leave a Comment

Idag var det kyrka igen och då blir man så här glad! :)

Vi försöker som församling navigera oss fram i corona-landskapet. Vi fortsätter att livestreama våra gudstjänster så att alla som vill kan delta hemifrån.

Men nu känner jag som församlingens pastor att det är dags för någonting nytt. Vi behöver träffas! Men under kontrollerade och smittsäkra former naturligtvis.

Så idag sände vi en gudstjänst från vår kyrka men bjöd in församlingen till kyrkfika utomhus. Vi har en park utanför kyrkan och där är det möjligt att hålla distans och fika på avstånd. Det blev väldigt bra och uppskattat! Det kommer vi definitivt fortsätta med :)

Men vi har ännu inte bestämt hur vi gör med gudstjänsterna. Just nu så är det bara medverkande som är på plats under gudstjänsten.

Enligt polisens hemsida så är ju ”allmänna sammankomster”, dvs. bland annat gudstjänster, begränsat till max 50 deltagare. På en fråga angående teater-föreställningar om det är ”publiken” eller ”alla” som räknas in i de 50 så svarar polisen att ”det är publiken som räknas, inte teaterensemblen”. Jag tolkar det som att man även på gudstjänster får ta in 50 deltagare, utöver de som medverkar.

Eftersom vi har en väldigt stor kyrka har vi möjlighet att ytterligare dela upp de 50 deltagarna och sända gudstjänsten i olika rum. Eventuellt kommer vi också att ha någon friluftsgudstjänst framöver, men vi får se.

Det viktiga är att inte skynda framåt för fort och i sin iver att få träffa råka utsätta folk för onödig smittspridning.

Jag har också tänkt att vi ska dra igång våra bönemöten igen. Om vi är inne i stora kyrksalen kan vi sprida ut oss och hålla distans osv.

Har du någon bra idé eller erfarenhet som har funkat bra i din församling? Dela gärna med dig i en kommentar! :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.