Pastor Christian Mölk | Pingst integrationsråd

Idag har jag och en av mina församlingsmedlemmar, Esmaeil, farit till Stockholm för att vara med på Pingst integrationsråd. Timrå Pingst har blivit kontaktförsamling för afghaner och jobbar med att bygga upp en resursbank med material som andra församlingar kan använda. Kolla gärna in Älska Norrlands hemsida. Framöver kommer detta även att finnas på Pingst.se snyggare och bättre.

Jag skulle vilja göra dig uppmärksam på datumet 1-3 februari. Då kommer vi att arrangera Pingst integrationskonferens. Alla ni som engagerar er för integration på olika sätt, exempelvis genom språkcafé, asylhjälp, etc, är välkomna! Vi kommer ha seminarier och workshops om integration. Vi kommer också att speciellt bjuda in en persisk-talande potentiell ledare per församling, till ledarsamlingar i konferensen. Kommer bli mycket bra!

Ett intressant samtalsämne som dök upp var hur vi förhåller oss till Islam. Bör vi attackera Islam, Mohammed och Koranen? Nej, anser jag. Vi kristna bör inte tala negativt om detta, utan istället prata positivt om vårt eget budskap om Jesus. Jag vet att inte alla kristna håller med mig, men det är så här vi resonerar i Pingst integrationsråd. Istället för att attackera Islam vill vi presentera Jesus.

Efter integrationsrådet gick jag och Esmaeil och två andra församlingsmedlemmar som befann sig i Stockholm, till de ensamkommande afghanernas demonstration på Norra Bantorget. Det var en väldigt speciell känsla att befinna sig bland dessa ensamkommande som längtar efter att få leva och bo i Sverige. På Sergels torg är svenska flaggan nedstämd och böjd, men hos afghanerna hänger den stolt tillsammans med den afghanska flaggan.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.