Den helige Ande vill leda din församling

Christian MölkBlogg Leave a Comment

Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna.” (Upp 2:7a)

Jag tror att den helige Ande vill leda din församling. Men det gäller att lyssna på Guds Ande och haka på det som han gör. Det som ofta står i vägen för vad Gud vill göra med din församling är vi själva. Ofta har vi en föreställning om hur det ”borde” vara, en föreställning som ofta är ett eko av en tidigare framgångsrik period i din församling. En tid då församlingen lyssnade på Guds Ande och gjorde som han sa.

Vi som är aktiva i en församling tänker nog ofta på hur man kan nå fler människor med evangeliet och hur församlingen kan växa. Ofta tänker vi ut en plan eller följer ett koncept, en strategi eller en vision. Men min erfarenhet är att den helige Ande har en egen plan som mänskligt sett är svår att komma på själv. Guds Ande har ofta redan ett arbete som han gör bland människor på din ort och som han vill föra till din församling.

Därför gäller det att se vad Anden redan gör och sen ”haka på”. Den helige Ande är den bästa missionären och evangelisten. Han vet vad han vill. Han vet hur man gör. Han vet vilka personer som är mottagliga. Han vet vilka som är öppna för evangeliet och som vill bli frälsta. Han vet vilka som är nyckelpersoner.

Sluta därför att sträva efter att återvinna en svunnen tid. Sluta gå i gamla hjulspår. Tacka Gud för den förra väckelsen, men Guds Ande om en ny! Sök Guds vilja i bön och fasta. Lyssna på vad Anden säger till just din församling. Se vilka i mänskliga ögon obetydliga människor som Guds Ande valt ut till att göra storverk. Höj din blick. Förstå att för Gud är ingenting omöjligt. Låt Gud visa dig vilken makt han har. Gå ut i förberedda gärningar. Se den vita skörden som ingen annan ser. Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.