Kristen statistik

Christian MölkBlogg, Media, Pingst Leave a Comment

christianity-graphic-40

Visste du att den världsvida pingst-karismatiska delen av kristendomen är världens snabbast växande form av kristendom? Visste du att pingst-karismatiker utgör 25% av världens alla kristna och 8% av världens befolkning?

Nu har ju visserligen undersökningen från Pew Research Center’s Forum on Religion & Life’s undersökning ”Global Christianity – A Report on the Size and Distribution of the World’s Christian Population” ett par år på nacken (2011), men den är ändå väldigt intressant och väl värd att läsa!

Det finns även en interaktiv karta över antalet kristna i olika länder och lite annat smått och gott. Dock visar statistiken att vi i Sverige har 6 miljoner protestanter vilket man nog får ta med en rätt så rejäl nypa med salt.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.