Kan man veta hur länge det dröjde innan Jesus blev accepterad i sin hemstad och bland sina bröder?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Kan man veta hur länge det dröjde innan Jesus blev accepterad i sin hemstad och bland sina bröder?

Hej!

Jesus blev tyvärr aldrig accepterad i sin hemstad Nasaret. Åtminstone inte vad vi kan se i Bibeln. Tvärtom tog befolkningen i hans hemstad ”anstöt” av Jesus och Jesus kunde inte göra så många kraftgärningar där eftersom de inte trodde på honom (Matt 13:53-58). De försökte till och med mörda honom och Jesus uttalar de berömda orden ”Ingen profet blir erkänd i sin hemstad” angående Nasaret (Luk 4:16-30).

Jesus familj trodde inte på honom under hans verksamma tid (Joh 7:5) och trodde att Jesus hade ”förlorat förståndet” (Mark 3:21). Men efter Jesu död är de plötsligt med i lärjungaskaran (Apg 1:14) och Jesu bror Jakob blev församlingsledare i Jerusalem och skrev Jakobsbrevet. Jesu bror Judas skrev Judasbrevet.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.