Pastor Christian Mölk | Ja, Jesus är Sanningen

I dagens DN skriver några av Svenska kyrkans präster i Stockholm att de vill öppna upp sin kyrka för andra religioner och frågar sig: “Är alla religioner lika sanna eller äger vi kristna Sanningen? Ber judar, kristna och muslimer till samme Gud eller är tron på Jesus Kristus den enda möjliga vägen till frälsning?” Läs artikeln här om du inte tror mig: “Vår kyrka måste vara öppen för andra religioner“.

Märkligt att det ska behövas en pingstpastor för att svara på dessa frågor?!

Det är inte vi kristna som “äger” sanningen, det är Jesus Kristus som ÄR Sanningen. Ja, judar och kristna ber till samme Gud, men tron på Jesus Kristus är den enda möjliga vägen till frälsning. Om detta uttalar sig Jesus i Johannesevangeliet:

“Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” (Joh 14:6)

Att ekumeniskt samtala med andra samfund eller andra religioner är positivt, men för att göra det måste man våga stå för sin egen tro och predika det vår Herre predikade, inte öppna upp för andra religioner, eller skrota det budskap Jesus förkunnade. Då är det nämligen inte längre ekumenik, utan synkretism (religonsblandning).

Om Stockholms prästerskap inte vill lyssna på vad Jesus säger i Johannesevangeliet, kanske de vill lyssna på vad Katy Perry säger i sin låt “Roar”: “I stood for nothing, so I fell for everything”.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.