Ska jag avvakta med dopet?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Jag står i en prövning just nu. Jag har nu det senaste halvåret börjat gå till en pingstkyrka här i min hemstad. Jag känner mig verkligen hemma och välkommen att vara den jag är när jag kommer dit. Min pappa tycker väl däremot inte att det är riktigt acceptabelt att jag känner så här i en pingstkyrka då han ser pingst som en sekt..

Nu till saken; Jag berättade för honom att jag hade planer på att döpa mig och då gick han helt upp i taket. Han sa att om jag döper mig skulle jag inte vara välkommen hem igen, vara tvungen att byta namn (även fast jag inte bär hans efternamn) och han skulle inte vilja ha med mig att göra överhuvudtaget. Min fråga är då om jag ska göra det som bibeln lär; ”offra allt du har och följ mig (Jesus)” eller ska jag avvakta med dopet även fast Gud har talat till mig så tydligt att jag borde döpa mig nu och påbörja min resa med honom?

Tacksam för svar, Gud välsigne dig!

Hej och tack för ditt mail!

Om du vill döpa dig så tycker jag inte att du ska låta någon hindra dig. Dopet är så pass viktigt att om du har bestämt dig för att döpa dig så är det värt att offra allting för det.

Men med det sagt så skulle jag även vilja tillägga att jag tycker att du ska be till Gud om att få vishet, så att din pappa förstår att pingstkyrkan inte alls är en sekt och att dopet är något positivt som han istället borde bli glad över. Då kommer du ju kunna döpa dig utan att uppröra din pappa, vilket vore det bästa.

Men om han fortsätter att motsätta sig ditt dop trots dina böner, då måste du ju till slut bestämma dig för om du ska lyda din jordiske far eller din himmelske Far.

  • Här kan du läsa mer om Dopet
Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.