Pastor Christian Mölk | Förtydligande om insändare

Jag har fått en hel del kommentarer på min insändare “Jesus och flyktingarna” i tidningen Dagen och vår lokaltidning Sundsvalls Tidning. Men inte alla verkar ha uppfattat dess rätta syfte; att vara ironisk. Därför är det på plats med ett litet förtydligande:

Jag blev alltså inte alls glad över att läsa Sverigedemokraternas Principprogram utan försökte på ett ironiskt sätt visa hur dumt det är att använda kristendomen som slagträ för en restriktiv flyktingpolitik när grundaren för kristendomen, Herren Jesus själv, fick påbörja sitt liv som flykting. Hävdar man, vilket Sverigedemokraterna gör, att ”kristendomen är intimt sammanvävd med den svenska kulturen och identiteten”, då borde man i ärlighetens namn agera därefter och därmed välkomna flyktingar samtidigt som man aktivt jobbar med att riva ner skiljemuren mellan olika folkslag istället för att bygga upp den.

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.