Förtydligande om insändare

Christian MölkBlogg, Migration Leave a Comment

Jag har fått en hel del kommentarer på min insändare “Jesus och flyktingarna” i tidningen Dagen och vår lokaltidning Sundsvalls Tidning. Men inte alla verkar ha uppfattat dess rätta syfte; att vara ironisk. Därför är det på plats med ett litet förtydligande:

Jag blev alltså inte alls glad över att läsa Sverigedemokraternas Principprogram utan försökte på ett ironiskt sätt visa hur dumt det är att använda kristendomen som slagträ för en restriktiv flyktingpolitik när grundaren för kristendomen, Herren Jesus själv, fick påbörja sitt liv som flykting. Hävdar man, vilket Sverigedemokraterna gör, att ”kristendomen är intimt sammanvävd med den svenska kulturen och identiteten”, då borde man i ärlighetens namn agera därefter och därmed välkomna flyktingar samtidigt som man aktivt jobbar med att riva ner skiljemuren mellan olika folkslag istället för att bygga upp den.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.