Vad säger Bibeln om Syrien?

Christian Mölk Blogg, Nyheter Leave a Comment

Just nu är det en del som funderar på om det står någonting i Bibeln om Syrien-krisen. Somliga frågar sig om möjligtvis detta Bibelord kan handla om dagens Damaskus:

   “Profetia om Damaskus. Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.” (Jesaja 17:1)

Min första invändning mot att läsa Bibeln på det sättet är att det är långsökt. Denna profetia uttalades av Jesaja för typ 2800 år sedan in i en situation som var aktuell just då. Primärt sett så handlar alltså denna profetia inte om dagens händelser utan om de situationer som var aktuella kring Jesaja.

Min andra invändning mot att tolka den Bibelversen som att det gäller idag är att det ju redan har hänt! Jesaja profeterade om att staden Damaskus skulle bli en ruinhög, och det hände också någon gång mellan åren 732 och 721 f.Kr., när assyrierna invaderade.

Mitt svar är alltså nej, det står inget specifikt om just denna Syrien-kris i Bibeln. Men om du har något annat Bibelord om Syrien att lyfta fram, skriv gärna en kommentar nedan så kan vi diskutera om saken.

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.