Googles svenska söktrender

Christian Mölk Blogg, Nyheter Leave a Comment

Nu har Google Sverige släppt årets Trendlistor så att vi kan se vad svenskar söker efter mest på Google.se

Här på min hemsida så försöker jag använda mig av Google för att folk som söker efter frågor om Bibeln, Gud och kristendomen ska hitta hit. Jag tycker det är ett bra sätt att försöka berätta om min tro på Jesus för de som är nyfikna och söker efter svar på livets frågor.

Om man exempelvis söker på “Markus 3:1” på Google.se så kommer min hemsida först (!!) av alla resultat :) Söker man på “Vilka är Guds olika namn?” så kommer även på den sökfrasen min hemsida upp först av alla resultat. Jag har försökt jobba med min sida så att den ska bli “sökvänlig” för Google.

Om man alltså namnger sin bloggpost efter en vanlig sökfras så hamnar man högre upp på resultatlistan, ett tips till alla som bloggar.

Några intressanta sökfraser för oss kristna bloggare i årets Trendlistor är:

  • Vad är sanning
  • Vad är pingst
  • Vad är kärlek

Något som jag finner extremt humoristiskt är att sökordet “google” kommer på 6:e plats på Sveriges mest populära sökningar 2012!! Folk har alltså sökt på Google efter Google ;D

Läs mer:
Google Sweden Press Blog
MyNewsDesk
Aftonbladet – Förvärkar före hångel i nätsökningarna 2012
Aftonbladet – Klubbarna som är mest eftersökta – på nätet
DN – Sverige 2012 enligt Google
DN – Googlesökningar i Sverige 2012 – alla listor
SvD – Det söker vi mest efter på Google
GP – Göteborgare trendade mest på Google 2012

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.