Pastor Christian Mölk | Att vara pastor

Att vara pastor handlar om att vara trogen sin kallelse och att alltid komma ihåg vart man hämtar kraft.

Att vara pastor handlar inte först och främst om att vara en framgångsrik ledare, att fånga en publik eller att vara ett socialt geni, även om dessa aspekter givetvis inte skadar.

På bilden ovan är jag ute på promenad med min lille son. För mig är detta det pulserande hjärtat i mitt liv som pastor. Här hämtar jag kraft och inspiration genom att umgås med Gud och hans Ord. Jag får tid till att ösa ur djupet av mitt inre och lägga fram alla mina böner inför min lyssnande Gud. Jag är så glad över att Gud har välsignat oss med att bo precis vid havet ett stenkast från en strandpromenad.

Utan att ha en levande relation med Gud skulle nog mitt liv som pastor långsamt men säkert rinna ut i sanden, därför är det tyvärr så att min fiende försöker hindra mig från detta gång på gång. Dock lyckas han inte speciellt bra.

“Vem har jag i himlen utom dig! När jag har dig frågar jag inte efter något på jorden.” (Ps 73:25)

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.