Tacksam

Christian MölkBlogg, Personligt Leave a Comment

Har jobbat väldigt mycket den senaste tiden och varit med om både tråkigt och roligt. Tänkte det kunde vara bra att påminna sig om allt sånt som man är tacksam för. Här kommer några roliga grejer som hänt senaste veckan:

I veckan var jag på vigselkurs! Det är som så att min syster Mikaela ska gifta sig med sin Pontus i Domkyrkan i Linköping i maj. Det känns lite overkligt att bli en vigselförrättare. Många ser nog på pastorer och präster som ledare och ceremoniförrättare eller liknande. Själv har jag inte valt jobbet som pastor för att bli något av detta utan för att jag älskar Gud och vill tjäna honom på för mig lämpligast sätt. Det känns stort att få viga och jag är väldigt tacksam. Det var också väldigt kul att på vigselkursen få träffa Samuel Folke, pastor och föreståndare i Sala Pingst. Vi jobbade som ungdomspastorer samtidigt och pluggade på Örebro Missionsskola samtidigt och nu är vi båda föreståndare på varsitt håll. Vi har med andra ord mycket gemensamt och mycket att prata om.

Jag är också tacksam över min fru Annica! Hon pratade med en av församlingens asylsökande som är gravid och fick höra att hon inte har några barngrejer alls! Inga kläder, ingen barnvagn, inga vagga, ingenting! Annica drog igång en insamling i församlingen och alla möjliga hjälpte till. Alldeles nyss kom vi hem från Matfors där en person gav bort sin barnvagn. Man blir så lycklig på insidan när man får vara del av ett sammanhang som osjälviskt hjälper människor som inte äger någonting och som inte på något sätt kan ge tillbaka utan bara tacksamt ta emot. För mig handlar det kristna livet inte bara om att gå på gudstjänst i kyrkan utan även om att hjälpa människor i nöd.

Jag är också tacksam över Alphakursen som vi har i församlingen. Igår var vi på Lögdö Herrgård och hade en heldag om den helige Ande. Jag menar, hur ofta får man möjlighet att i en respektabel och glad miljö berätta om när man blev döpt i den helige Ande för människor från väldigt olika bakgrund och sen samtala om en sund och mirakulös andlighet? Den kristna tron är verkligen spännande :)

Jag är också tacksam över dagens predikant i vår kyrka, Sture Nilsson! Han är 85 år och har varit kristen i 65 år. Sture är en stor förebild! Tänk att han efter 65 år som kristen fortfarande står och predikar om Jesus! Det känns som att Sture predikar inte bara med ord, utan med sitt liv, hela hans liv vittnar om att tron på Jesus håller och inte är en tillfällig rolig grej man höll på med när man var ung. Jag kan inte göra annat än att be till Gud om den nåden att få leva hela mitt liv för Gud och få möjligheten att fortsätta predika ända tills jag också blir 85 år!

Det är som sagt mycket att vara tacksam över. Tänkte bjuda lite på en låt som jag har haft på hjärnan ett tag:

 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.