Livet förändras

Christian Mölk Blogg, Personligt Leave a Comment

Livet som nybliven förälder är underbart! Vår lille son Konrad är en riktigt mysig liten norrlandspalt :) Vardagslivet har förändrats en hel del, och ni som har egna barn vet säkert vad jag menar. Även om Konrad sover hyfsat bra på nätterna så blir sömnen ändå ganska annorlunda och jag som normalt sett gör allt jag kan för att undvika att städa har plötsligt börjat ta tag i en massa saker här hemma, man tvingas ju ändra sig när man får barn :)

En del har undrat vad namnet Konrad kommer ifrån. Det är som så att min pappa kommer ju från Österrike och där har vi adlig släkt på farmors sida. Sen början av 1600-talet har min släkt varit baroner och den förste som blev adlad hette just Konrad. Vet ni förresten hur min släkt blev adlad? Jo, bland annat tack vare kriget mot svenskarna i 30-åriga kriget!

Pappa och lillebror kom på besök häromdagen. De ville se Konrad och se hur vi har det här i Norrland. Eftersom hela min familj bor i Linköping och vi bor så långt bort så blev jag otroligt glad över att ha besök från dem! Lägligt nog så var dessutom Linköping HC på besök i Timrå och vi gick givetvis på matchen. Eftersom jag numera bor i Timrå så har jag bestämt mig för att hålla på LHC men hejja på Timrå. En ekvation som är extra svår när de två lagen möts, men som tur är så vann de varsin match i dubbelmötet :) 

Snart har mina första lediga pappadagar gått förbi och jag får börja återgå till pastorsjobbet fullt ut. Jag har märkt att mitt böneliv har blivit har förminskats sen Konrad kom och jag hoppas få ordning på det igen snart. Vardagen ser ju helt annorlunda ut nu så det är väl inte så konstigt att man får hitta nya sätt att vårda relationen med Gud. Så småningom kan jag ju börja berätta för lille Konrad om min bästa vän! :)

 

Share this Post

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.