Välskött pingstkonferens

Christian MölkBlogg, Personligt, Pingst Leave a Comment

Nu har strax två dagar av tre gått av konferensen Pingst Pastor. Det mest givande för mig har varit att få träffa äldre pastorer som jag kan passa på att ställa frågor till. Jag är så pass ny som föreståndare och pastor att jag behöver all erfarenhet och  kunskap jag kan få. Det blir ju tyvärr många korta och ytliga hälsningar när man stöter på varandra på någon rast, men jag försöker passa på att ställa nyfikna och viktiga frågor om saker jag undrar. Det är väldigt viktigt att de äldre pingstpastorerna inser att de behöver föra vidare sin kunskap och vishet. Vi yngre å andra sidan, behöver våga föra vidare våra tankar om hur Guds rike sprids och gestaltas i den nya tid vi lever i.

Det är väldigt tydligt att pingströrelsen nu genomgår någon form av nystart med denna konferens, Pastorsakademin, nerläggningen av Predikantveckan och det tydliga fokuset på församlingsplantering. Jag som inte har någon större historisk bakgrund inom Pingst har ju svårt att uttala mig om detta är bra eller dåligt utan konstaterar bara att så är fallet. Personligen ser jag fram emot en ny Pingströrelse som tar nya tag efter att ha backa numerärt ett antal år.

En kul grej var att jag träffade två bloggare som jag tidigare bara haft kontakt med via internet; Jimmy Heawensson och Mikael Karlendal. Pingströrelsen behöver fler bloggare som vågar ta tag i debatter, skriver teologi och som sprider evangeliet på internet.

Rent allmänt så tycker jag att konferensen har varit väldigt välskött, något som är både positivt och negativt. Missförstå mig rätt, men vi pingstvänner är inte vattenkammade, stillsamma och ordnade. Konferensen är effektiv och välskött men det profetiska och övernaturliga lyser tyvärr med sin frånvaro. En annan sak jag tänkt på är att det är väldigt få kvinnliga talare. Något att tänka på till nästa år kanske?

Läs mer:
Dagen – 500 pingstpastorer på ny konferens
Dagen – Pingst tackade Helgelseförbundet

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.