Pastor Christian Mölk | Filadelfia 80 år!

Spenderade helgen i Bankeryd pga att församlingen där jag tidigare jobbade som ungdomspastor firade 80 år. Ett stort grattis!! Passar på att gratulera mig själv också eftersom jag fortfarande är en glad och stolt medlem :)

Är fortfarande helt överväldigad av värmen och glädjen jag möttes av från alla bankerydare. Jag har av olika anledningar inte varit tillbaka i Bankeryd sen jag slutade för 2,5 år sedan så det var ett kärt återseende.

Efter att alla årtionden presenterats under jubileumskvällen så slås jag av att församlingen alltid verkar ha varit väldigt öppen inför att ungdomar ska få ansvar. Istället för att skuffa undan ungdomarna har de ofta erbjudits möjligheten att vara mötesledare, lovsångsledare osv. Det gör mig glad! Fortsätt med det Filadelfia!

En annan sak som slår mig är att föreståndaren och min gamle kollega Kjell Olsson har skaffat skägg! Nu är visserligen inte Kjell speciellt gammal, men om vi för en stund tillåter oss att förflyttas till symbolikens värld så tycker jag det är viktigt att äldre vågar vara stolta över att de är gamla. Vår tid lyfter ofta fram unga som idealmänniskor, men även gamla har mycket att bidra med. De äldre ska inte vara rädda för att dela med sig av sin vishet, erfarenhet och ålderdom.

En bra kombination är alltså att de unga får ta för sig med sådant som de är bra på: musik, nytänkande, osv, medan de äldre tar för sig på de områden de är bäst på: Bibelkunskap, andlig erfarenhet, osv. Listan kan göras lång.

Filadelfia Bankeryd är en fantastisk församling och jag ber om Guds fortsatta välsignelser!

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.