Pastor Christian Mölk | Nattvardsmiddag

Nyss hemkommen från en liten skidtur nere vid havet. Många är säkert missnöjda med den förlängda vintern, men jag är jätteglad för det betyder att jag kan åka skidor några veckor till! :)

Den här påskhelgen har vi firat flera gudstjänster tillsammans med Sundsvall Pingst och Ljustorps baptistförsamling. Väldigt trevligt att få träffa alla glada människor från andra församlingar. Utöver detta hade vi också en nattvardsmiddag igårkväll. De engelskspråkiga, asylsökande och ungdomarna samlades i kyrkan för en stor påskmiddag. Vi sjöng lovsång, delade vittnesbörd och jag undervisade om  nattvardens ursprung såsom en glad middag där man delade allt, både mat och vittnesbörd.

Det behöver givetvis inte vara fel att fira nattvard på det traditionella sättet men det är härligt på något sätt när man kan samlas på det mer ursprungliga sättet. Afrikanerna och ungdomarna var mycket glada och nöjda. Visste du förresten vad ordet “nattvard” egentligen betyder? Nattvard är gammelsvenska för “kvällsmat”. Det är viktigt att minnas de allvarliga händelser som skedde på korset, men det är också viktigt att uppmärksamma det som är resultatet av Jesu död och uppståndelse: den nya kristna gemenskapen.

 

26 När ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.