Intryck

Christian Mölk Blogg, Personligt Leave a Comment

Oj, oj, oj… Nu behöver jag verkligen lite semester! Känner mig utarbetad och proppfylld av olika intryck.

Som pastor är man ju, vare sig man vill eller inte, ofta inblandad i människors olika livsavgörande händelser; sjukdom, frälsning, död, livsval, bröllop, osv, osv. Allt detta skapar så otroligt mycket känslor och intryck och ibland kan man inte lätta på trycket och prata av sig eftersom det är känsligt och man vill visa respekt till alla inblandade. Då är det väldigt skönt att åka ner till släkten i Linköping en vecka :)

Nu har det snart gått ett år sen jag började jobba som pastor i Timrå Pingst och den här första tiden har gått väldigt bra. Församlingen har varit väldigt uppmuntrande, uppskattande och vänliga mot mig. Som pastor så vore det ju förödande om församlingen vore missnöjd med mig, så det är otroligt viktigt med relationerna sinsemellan.

Nu när det första året snart gått så har jag också börjat märka hur församlingsmedlemmar mer och mer börjar uttrycka sina personliga åsikter om hur de tycker församlingen borde vara. Det är inte mig personligen de klagar på, utan församlingen som helhet. Det är verkligen inte lätt för mig att göra alla nöjda. Ett exempel är ju lovsången. De äldre vill sjunga Segertoner och de yngre vill sjunga lovsånger. Om vi blidkar de äldre och bara sjunger Segertoner, då kommer inte de yngre. Om vi blidkar de yngre och bara sjunger lovsånger, då kommer inte de äldre. Min lösning har ju varit att ha Segertoner innan predikan och lovsång efter predikan. Alla är lite nöjda, men ändå alla har något att klaga på… Jag tycker det är bra att folk vågar visa sina känslor och uttrycka sina åsikter, det visar ju nämligen att det är någonting som man håller kärt och bryr sig om. MEN, vi måste lära oss att visa mer kärlek och barmhärtighet till varandra.

Nåja, nu ska jag ta lite ledigt och leka med min lille son Konrad. Han är snart 8 månader och trallar, kryper och försöker ställa sig upp hela tiden :D Igår satte vi honom i gräset för första gången. Tänk så otroligt spännande det är med gräs :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.