Jesus i Getsemane

Christian MölkTeologi Leave a Comment

Getsemane betyder ”olivpress” på hebreiska. För att få fram olivolja ur oliverna behövde man en stor tung sten som krossade och pressade fram all olja ur oliverna. Stenen var alldeles för tung för en människa så man använde en åsna för att dra runt den.

När Jesus är i Getsemane är det just detta han upplever, en stor tyngd pressar honom så att han nästintill krossas av bördan. Hela världens skuld och synd lades på Jesu axlar och bördan var så tung att blod pressades ut från hans panna.

   “Sedan gick Jesus som vanligt ut till Oljeberget, och hans lärjungar följde honom. När han kom till platsen, sade han till dem: ”Be att ni inte kommer i frestelse.” Och han gick ett stycke ifrån dem, ungefär ett stenkast, och föll på knä och bad: ”Fader, om du vill, så tag denna kalk ifrån mig! Men ske inte min vilja utan din.” Då visade sig en ängel från himlen och gav honom kraft. Han kom i svår ångest och bad allt ivrigare, och hans svett blev som blodsdroppar, som föll ner på jorden. När han reste sig från bönen och kom till lärjungarna, fann han att de hade somnat av bedrövelse. Då sade han till dem: ”Varför sover ni? Stig upp och be att ni inte kommer i frestelse.”” (Luk 22:39–46)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.