Installerad som pastor

Christian Mölk Blogg, Personligt Leave a Comment

Sådärja! Nu har jag installerats som ny pastor och föreståndare i Timrå Pingst! Jag är jätteglad över att få jobba i församlingen och ser med stor förväntan på framtiden :)

Det var många som höll tal och välkomnade mig till församlingen och det är jag väldigt tacksam över. Försökte anteckna alla de Bibelord som folk gav mig, men givetvis försvann den anteckningen i mobilen… Men här är iallafall några av de Bibelord som lästes upp:

   “De elva lärjungarna begav sig till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt dem att gå. Och när de såg honom, tillbad de honom, men andra tvivlade. Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.”” (Matt 28:16–20)

“Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike: predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.” (2Tim 4:1–5)

Här kan du lyssna på min predikan jag höll: Gideons slut.

Share this Post

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.