Träffar släkt

Christian MölkBlogg, Personligt Leave a Comment

Reser runt en sväng i södra Sverige och träffar släkt och firar jul, eller ”Kristi födelse” som jag hellre vill kalla det.

Gudstjänsten i söndags var helt otrolig! Jag är inte direkt någon känslomänniska, men jag var en aning överväldigad av all glad respons efter min predikan och alla glada människor som önskade oss en fin ledighet :) Jag är verkligen lycklig i Timrå och trivs väldigt bra med mitt jobb. Jag har fortfarande väldigt mycket att lära mig men det verkar som att församlingen har överseende med min unga ålder och min oerfarenhet.

Jag är framförallt glad över att få predika så mycket som jag gör nu. Jag älskar verkligen Guds ord och har en orubblig tro på att om människor med öppna hjärtan får höra Bibeln predikas på ett förståeligt sätt så formar Gud den människa som lyssnar. Jag lägger mycket av min tid på att studera och skriva om Bibeln så det är alltid extra kul när man får höra positiva kommentarer om mina predikningar. Jag tror att Sverige är i stort behov av predikningar som utgår från Bibeln och förklarar Bibeln på ett enkelt, men djupt, sätt. För er vill lyssna på mina predikningar kan ni klicka här: Bibelpredikningar. För er som vill läsa mina predikningar kan ni klicka här: Bibelkommentarer. Min senaste predikan hittar ni i text i bloggposten innan: Lukas 2:1-20.

Nu sitter jag här och bloggar samtidigt som min lille son leker och dreglar :) Det är kul att vara förälder, speciellt när Gud har välsignat oss med ett så fint barn! :)

På tal om jul, Dick Harrison skrev en intressant bloggpost om tomtens ursprung: Tomten före jultomten. Han skriver bl.a. att Heliga Birgitta starkt ogillade tomtar på medeltiden eftersom det fanns folk som ”dyrkar och hedrar tomtegudar [uttryckligen tompta gudhi] och gå icke i kyrkan’.” En svensk jultradition som jag med andra ord helst avstår ifrån. Att vara Jesu lärjunge innebär ibland att man får välja bort vissa traditioner från sin kultur som inte stämmer överens med livet som kristen. Men man ska inte tvinga någon till något eftersom lärjungaskapet och den kristna utvecklingen alltid är frivillig och utgår ifrån vad Gud leder oss igenom.

Nåja, nu ska jag sluta babbla och passa på att njuta av lite ledighet och svulla julgodis XD

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.