Pastor Christian Mölk | Björnar i Timråtrakten

Dessa små rackare verkar det finnas gott om i Timråtrakten. En Ljustorpsbo (Ljustorp är grannsamhället) såg enligt Dagbladet en björn när han parkerade bilen. I god norrländsk anda smällde han lite i dörren och gick sen ut, trots att det nyss stod en fullstor björn där.

När han gått en stund i skogen ser han tre småbjörnar klättra i några tallar och stannar för att ta kort. Trots att det nyss stod en stor björn alldeles bredvid. Efter att ha tagit några bilder dånar det till i skogen och en ilsken björnmamma kommer framrusande och vrålar rakt ut!

“Då fick jag lite bråttom. Det är väl inte helt lämpligt att befinna sig mellan en björnhona och hennes ungar..” resonerar Ljustorpsbon..

Man kan lugnt och metodiskt konstatera att norrlänningar har en helt annan inställning till framrusande vrålande björnmammor än vad vi sörlänningar har… På frågan om han kommer ge sig ut i skogen igen konstaterar han: “Nej, det är ingen fara. Normalt sett händer det ju ingenting. Och att stöta på fyra björn­ar på en och samma gång hör ju inte till vanligheterna så det ­är nog inget som jag kommer att få vara med om igen i alla fall, säger han.”

Hmm, frågan är dock om man som sörlänning vågar ge sig ut i skogarna häromkring. Jag och Annica stötte ju på björnmarkering när vi fjällvandrade i Abisko och det var ingen trevlig vetskap då och lär väl inte vara det nu heller.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.