Flytten till Timrå

Christian MölkBlogg, Personligt, Vittnesbörd Leave a Comment

När det blev klart att jag så småningom skulle bli pastor i Timrå Pingst så var jag överlycklig över att snart äntligen få börja jobba som pastor! Jag har inte trivts världsbäst med studierna i Örebro och längtade efter att få komma igång med att jobba i en församling.

Men samtidigt som jag såg positivt på framtiden så började några orosmoln dyka upp i horisonten; nu när vi snart ska få barn, hur skulle det bli att bo så långt bort från familjen? Min och min frus släkt bor framförallt i Östergötland och Småland och vi har därför kunnat träffas regelbundet.

Vi tänkte mycket över detta och bad till Gud om vägledning. Vi upplevde väldigt tydligt att Gud kallade oss som pastorspar till Timrå men det var fortfarande ett stort steg för oss att flytta så långt bort från familjen. Det är lätt att säga att man är beredd att lämna allt för Jesus men det är ett stort steg att verkligen också göra det. Vi bestämde oss därför att läsa ett speciellt Bibelord tillsammans:

“Jesus sade: ”Amen säger jag er: Ingen lämnar hus eller bröder eller systrar eller mor eller far eller barn eller åkrar för min och evangeliets skull utan att få hundrafalt igen. Här i världen får de hus, bröder, systrar, mödrar, barn och åkrar, mitt under förföljelser, och i den kommande tidsåldern evigt liv.” (Mark 10:29–30).

Vi sa till Gud att vi är beredda att lämna allt för att följa Jesus och bestämde oss i och med detta att lita på Guds omsorg om oss. Har Gud kallat oss till Timrå och vi svarar ja på kallelsen så kommer han också att välsigna oss med allt vad vi behöver. I pingstförsamlingen i Timrå finns jättemånga superfina människor som verkligen har visat omsorg om oss och som har förståelse för vår situation. Det verkar som att många i församlingen kommer att fungera som en slags familj för oss :)

Efter att ha läst Bibelordet tillsammans så avslutade jag med att säga till Jesus att “det står ju faktiskt hus i Bibeltexten! Vi har alltid bott i lägenhet men har ändå drömt om att någon gång bo i ett hus. Vi har egentligen inte råd med att köpa ett hus så jag passade på att be Gud om även denna välsignelse. Det står ju faktiskt “hus” i Bibeltexten ;)

Medans jag ändå höll på med att be över detta så passade jag även på att nämna allt som jag önskade att huset skulle ha, exempelvis lagom gångavstånd till kyrkan, röda vinbärsbuskar, nära till en butik, fin uteplats, osv.

Tro det eller ej, men allteftersom tiden närmade sig en flytt till Timrå så dök plötsligt ett fint hus upp! Om vi ville så fick vi hyra ett hus, och detta hus motsvarade perfekt den lista jag nyss nämnt! Allting var perfekt och det var bara att flytta in!

Nu sitter jag här i huset och detta är det första blogginlägget här i Timrå. Jag är oerhört tacksam till Gud och har ännu en bekräftelse på hans godhet. Jag vet att jag kan lita på Gud och har valt att leva mitt liv för honom!

Läs fler Vittnesbörd.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.