En pastors vardag

Christian MölkBlogg, Personligt Leave a Comment

Jag har verkligen haft fullt upp den senaste tiden. Jobbet som pastor är väldigt varierande, fascinerande och inspirerande. Tänkte jag skulle berätta lite om vad jag gör om dagarna.

För några veckor sedan startade vi en Alphakurs i församlingen och det har varit hur kul som helst! Vi är cirka 15 pers som träffas på söndagskvällarna och samtalar om grunderna i den kristna tron. Det är oerhört givande att få frågor från personer som inte har någon kristen bakgrund. Det är inte bra när kyrkan blir för intern, vi behöver mötesplatser mellan troende, sökare och nyfikna.

Christian & KonradJag och Konrad i pulkabacken

En annan intressant grej vi nyligen provade var att arrangera ett LAN i kyrkan. Det funkade väldigt bra och äntligen fick jag lite tid till att spela Civilization IV :) Det förekommer tyvärr mycket alkohol och droger i Timrå så vi i Pingstkyrkan drar vårt strå till stacken och har öppet på fredagskvällarna så att ungdomarna har ett alkoholfritt alternativ. Några av de yngre killarna har också börjat upptäcka att mitt tidigare yrke var väktare och börjar därför kaxa så fort de ser mig vilket naturligtvis leder till att jag måste koppla ett väktargrepp! Det kan vara svårt att förstå för somliga men många tonårskillar har ett behov av en ”storebror” som de kan ”skojbråka” med, och jag är den första att ställa upp! Innerst inne är jag nog fortfarande en tonåring ;)

På tal om ungdomar så har vi bestämt oss för att testa en annan ny grej, nämligen att slå ihop engelska mötet med ungdomssamlingen. I församlingen har vi många afrikaner som ännu inte lärt sig svenska och de vill gärna samlas i en kristen gemenskap, samtala om Bibeln och be. Samma sak vill ju ungdomarna, så varför inte slå ihop? Vi är en liten församling och har inte hur mycket resurser och tid som helst. Jag har också börjat känna att det är lite för många olika sorters möten och ska jag vara med på alla så börjar snart min hjärna att koka över.. Det är väldigt roligt att gå på olika möten och man får mycket energi av det men samtidigt så drar det mycket energi eftersom man måste förbereda något att säga och sen leda mötet på ett bra sätt. Man ska ju helst inte jobba ihjäl sig redan första året..

Den senaste tiden har det också hänt en hel del tråkiga saker i församlingen och det drar också väldigt mycket energi. En väldigt tråkig sak är att en av våra afrikanska vänner som har besökt församlingen sen en tid tillbaka blev utvisad till Italien och är numera hemlös. Jag har försökt kontakta Migrationsverket men de vill inte ta något ansvar för hans situation. Har också kontaktat den lokala pingstförsamlingen på orten men de kunde inte hjälpa honom. Hopplös situation och mycket frustrerande att vara så maktlös. Jag tycker inte Sverige borde få skicka tillbaka folk till Italien eftersom italienska myndigheter inte tar ansvar för alla asylsökande. Migrationsverket försökte påstå att de inte visste att det var så illa i Italien, men om jag kunde ta reda på det varför kan inte de som jobbar med sånt göra det? Läs gärna detta så förstår du vad jag menar: Kyrkans Tidning.

Den viktigaste och mest centrala delen av mitt arbete är ju att predika. De senaste månaderna har jag framför allt utgått från Samuelsboken och evangelierna men nu börjar jag bli väldigt sugen på att sätta mig in Paulus brev till Titus. Någon som har predikat Titus? Dela gärna med dig av dina kunskaper i en kommentar nedan i så fall.

Imorgon åker jag till Kaggeholm i Stockholm för att gå en vigselkurs. I maj ska jag viga min lillasyster i Linköping, något som känns oerhört stort och nästintill overkligt! Det ska bli väldigt kul men också nervöst. Att få göra såna här stora och livsavgörande ceremonier i människors liv är liksom inte något som jag egentligen hade räknat med att få göra när jag började förstå att Gud kallade mig till pastor. Det som driver mig är ju framför allt min längtan efter att få bli en Gudsman, att predika Guds ord och att på olika sätt sprida evangeliet, men jag upptäcker allteftersom att pastorsyrket innehåller mycket som jag kanske inte tänkt på eller räknat med.

Nog skrivet, nu ska jag leka med min son! :)

 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.