Pastor Christian Mölk | Pingst Pastor konferens

Nyss hemkommen från Östergötland och Småland. Skönt med en veckas ledigt efter ett halvårs arbete här uppe i Norrland. På måndag åker jag ner till Stockholm för att delta i konferensen “Pingst Pastor”. Pingströrelsen har ju (tillfälligt?) lagt ner Evangelistveckan och Predikantveckan och håller på att bygga något nytt.

Jag som är ny i tjänsten som föreståndare och pingstpastor ser med nyfiken förväntan på denna konferens och detta nätverk. Pastorsyrket är ju ett väldigt ensamt yrke, trots att man jobbar med människor, så det ska bli roligt att få träffa andra människor som jobbar på ungefär samma sätt som jag.

Jag har också stora förväntningar och förhoppningar på den nya Pingströrelsen som håller på att växa fram. Det har varit mycket förändringar de senaste åren och Pingst ser inte längre ut som det gjorde för en generation sedan. Om detta är bra eller dåligt är inte jag rätt person att uttala mig om eftersom jag är för ung och bara har varit en del av Pingströrelsen i cirka 10 år. Däremot vet jag att Gud älskar att använda människor som längtar efter att få tjäna Honom, och förhoppningsvis är ju vi som har valt att jobba som pingstpastorer just detta. Jag anser att Pingströrelsen är den viktigaste rörelsen som finns i Sverige och jag är övertygad om att Gud vill använda oss för att nå ut med evangeliet till alla Sveriges folk, bara vi är beredda att lyssna på Gud, ödmjuka oss och lydigt följa dit Anden leder.

Är det möjligtvis någon läsare av denna blogg som ska dit? Vore i så fall kul att träffas :)

Läs mer:
Dagen

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.