Pingst Pastor konferens

Christian MölkBlogg, Personligt Leave a Comment

Nyss hemkommen från Östergötland och Småland. Skönt med en veckas ledigt efter ett halvårs arbete här uppe i Norrland. På måndag åker jag ner till Stockholm för att delta i konferensen ”Pingst Pastor”. Pingströrelsen har ju (tillfälligt?) lagt ner Evangelistveckan och Predikantveckan och håller på att bygga något nytt.

Jag som är ny i tjänsten som föreståndare och pingstpastor ser med nyfiken förväntan på denna konferens och detta nätverk. Pastorsyrket är ju ett väldigt ensamt yrke, trots att man jobbar med människor, så det ska bli roligt att få träffa andra människor som jobbar på ungefär samma sätt som jag.

Jag har också stora förväntningar och förhoppningar på den nya Pingströrelsen som håller på att växa fram. Det har varit mycket förändringar de senaste åren och Pingst ser inte längre ut som det gjorde för en generation sedan. Om detta är bra eller dåligt är inte jag rätt person att uttala mig om eftersom jag är för ung och bara har varit en del av Pingströrelsen i cirka 10 år. Däremot vet jag att Gud älskar att använda människor som längtar efter att få tjäna Honom, och förhoppningsvis är ju vi som har valt att jobba som pingstpastorer just detta. Jag anser att Pingströrelsen är den viktigaste rörelsen som finns i Sverige och jag är övertygad om att Gud vill använda oss för att nå ut med evangeliet till alla Sveriges folk, bara vi är beredda att lyssna på Gud, ödmjuka oss och lydigt följa dit Anden leder.

Är det möjligtvis någon läsare av denna blogg som ska dit? Vore i så fall kul att träffas :)

Läs mer:
Dagen

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.