eBook

EbookKlicka på boken för att läsa eller högerklicka för att ladda hem i pdf format.

1 Tessalonikerbrevet

Haggai – Satsa på Guds rike först så löser sig det andra också

Det judiska folket har återvänt från fångenskapen i Babylon, men återuppbyggnaden av templet i Jerusalem har avstannat. Folket har stora problem och Gud förklarar för dem att om de bygger färdigt templet så kommer deras problem att lösa sig.

JonaJona – Den ofrivillige missionären

Jona kallas av Gud att förkunna Guds dom över fiendestaden Nineve, men istället för att lyda flyr han så långt bort åt andra hållet som möjligt. Men Gud är barmhärtig och leder både Jona och Nineve till omvändelse.

 

 

Markus

Markus – Skynda till folkets räddning

I det tysta skyndar Jesus till folkets räddning. På sin väg mot Jerusalem betjänar han folket med helanden, demonutdrivning och undervisning om Guds rike, samtidigt som han kritiserar det religiösa ledarskapet. Trots hån och otro så offrar sig Jesus för hela mänskligheten och dör för våra synders skull, men uppstår igen och erbjuder frälsning till alla som tror.

 

1 Tessalonikerbrevet

1 Tessalonikerbrevet – Helga er i väntan på Jesu återkomst

Paulus och hans nystartade församling i Tessalonika hade mycket stort förtroende för varandra och i detta brev ger Paulus instruktioner till sin älskade församling om hur de ska se upp för falska predikanter samtidigt som de helgar sig i väntan på Jesu återkomst.

 

Titus

Titus – Den sunda läran och det sunda livet

Paulus och Titus har arbetat tillsammans på ön Kreta för att starta församlingar, men Paulus var tvungen att åka vidare och lämna Titus ensam kvar. Därför skriver han nu detta brev för att ge vidare instruktioner för hur Titus ska organisera församlingens ledarskap, lära och liv.

 

Filemon

Filemon – Lyd frivilligt i kärlek

Filemons slav Onesimus har rymt till Paulus och blivit frälst. Nu återvänder Onesimus, med risk för sitt liv, till sin ägare med detta brev där Paulus litar till Filemons kristna kärlek och uppmanar honom att ”frivilligt” lyda Paulus uppmaning att nu se honom som sin broder istället för som sin slav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.