Gåvotest: Profet

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En profet är en person som är kallad av Gud att tala Guds ord till folket. Profeterna har en särskild gåva att höra Guds röst och förmedla hans budskap, varningar, och vägledning till människor. De spelar en avgörande roll i att upprätthålla tro och rättfärdighet inom församlingen, och deras uppdrag kan inkludera att förutsäga framtida händelser, uppmana till omvändelse och styrka de troendes tro.

Profeternas roll är avgörande för att upprätthålla en levande relation mellan Gud och hans folk. De hjälper till att leda, varna och uppmuntra genom Guds ord, vilket säkerställer att församlingen hålls på rätt väg och förblir trofast mot Guds vilja.

Bibelord

5 Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till profet för folken.” (Jer 1:5)

7 För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.” (Am 3:7)

7 Människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus för att du på mitt uppdrag ska varna dem när du hör ett ord från min mun.” (Hes 33:7)

21 Ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.” (2Pet 1:21)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.