Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Christian MölkBlogg, Integration, Konvertitfrågan, Migration, Svensk invandringspolitik Leave a Comment

Mitt under en global pandemi har Sverige för avsikt att den 23 februari återuppta tvångsutvisningarna till Afghanistan, ett land som två år i rad har blivit rankat som världens farligaste land, där kristna1, hbtq-personer2 och ateister3 utsätts för extrem förföljelse4. Enligt Migrationsverket lider samtliga regioner av inre väpnad konflikt eller andra svåra motsättningar.5 Utrikesdepartementet avråder med anledning av säkerhetsläget från alla resor till Afghanistan.6 Varje år dör eller skadas över 10 000 civila av det hänsynslöst brutala våldet.7 USA drar sig tillbaka8 och talibanerna vinner mark, något som riskerar leda till att Afghanistan med magnetisk dragningskraft återigen blir en terroristernas tillflyktsort.

Enligt artikel 3 i den Europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna får ingen “utsättas för tortyr eller omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning”. Vi anser att situationen i Afghanistan nu är så svår att alla och envar riskerar att drabbas av våld eller omänsklig behandling. Vi kräver därför: 

🔔 Att Sverige stoppar alla tvångsutvisningar till Afghanistan.

🔔 Att regeringen beslutar om nåd9 för Sveriges ensamkommande ungdomar.

🔔 Att Sverige inte tecknar ett nytt samförståndsavtal med Afghanistan om återtagande av personer som har fått avslag på sina asylansökningar.

🔔 Att Migrationsverket gör ett nytt rättsligt ställningstagande där man tar i beaktande det amerikanska tillbakadragandet i kombination med de talibanska framryckningarna.

Vill du stödja detta upprop? Dela detta inlägg i sociala medier och skriv under Håll ihop Sveriges namninsamling ”Flyktingamnesti för de ensamkommande”.


  1. Open Doors WWL 2021
  2. ILGA
  3. The Freedom of Thought Report
  4. Global Peace Index 2020
  5. Migrationsverket
  6. Utrikesdepartementet
  7. UNAMA
  8. Agreement for Bringing Peace to Afghanistan
  9. Regeringsformen §12.9

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.